Kuzey Rüzgarı Dizi Müzikleri


Fırat Üniversitesi'nde bir öğretim görevlisinin daha önce üniversite son sınıf öğrencileri üzerinde yaptığı dizi müzikleri anketini eminim pekçoğunuz duymuşsunuzdur. Bu çarpıcı araştırmaya göre diziyi izleten faktörler arasında dizi müziklerinin çok büyük bir payı olduğu ortaya çıkmıştı. İzleyiciler tarafından beğenilen dizi müziklerinin diziyi sırtlayıp götürdüğünü ortaya koymuştu. Mesala en çok hatırda kalan dizi müziği Kurtlar Vadisi'ydi. Yine son günlerin gözde dizisi Kavak Yelleri'de gerçekten kulağa ve akla hitap eden Kavak Yelleri Dizi Müzikleri ile izleyicilerini mest ediyor. Bu dizi müzikleri Pinhani tarafından dizi öncesi yapılmış olsada, diziyle tam bir uyum sağlayınca çok sevildi, tutuldu ve arkasından bu müziklerini dinlemek için izleyiciler internete hücum etti, mp3 download edildi, albüm satışları arttı vs.

Elbette bu tür örnekleri çoğaltmak mümkün, hepside daha önce bahsettiğimiz gibi dizinin izleyici toplamasında, reklam paylarında çok büyük bir etkiye sahip, ancak bu sayade dizi izleyiciler, ekranda gördükleri ile kendilerini içselleştirebiliyorlar. Şimdi esas konuya yani Kuzey Rüzgarı'nın müziklerine dönersek, karşısında sürekli kendisiyle karşılaştırılan Kurtlar Vadisi ve Sağır Oda dizi müzikleri var. Bu iki yapımında gerek sahnelere ve diziye göre yaptığı özgün müzikler, gerekse Türk müziğinin en seçkin ve sevilen örneklerini konulara uygn yerlerde seslendirmesiyle çok büyük bir başarı kazandı. Bu yüzden gerçekten Kuzey Rüzgarı Dizi Müziklerini yapanlara çok büyük bir görev düşüyor.

Ne yazıkki şimdilik bu dev kadrolu dizinin, dizi müziklerini kimin yaptığı konusunda ne gazetelerde ne de televizyon kanallarında herhangi bir bahis geçmedi. Bunun için şimdilik ne desek bir yorumdan ve tahminden öteye gitmeyecek. Ama bu kadar iddialı bir tanıtım ve reklamın arkasından Selvi Boylum Al Yazmalım kadar olmasa da yine de iyi ve diziyle bütünleşmiş müzikleri beklemek diziye şimdiden gönül verenlerin en büyük temennisidir.

Hiç yorum yok: