Kadir İnanır ile Kuzey Rüzgarı Üzerine

Yeşilçam’ın en sert bakışlı, en kabadayı ismi Kadir İnanır, uzun aradan sonra "Kuzey Rüzgarı" adlı diziyle ekranlarda. Sevenlerinden gelen istek üzerine yine bir kabadayıyı canlandırdığını söyleyen usta oyuncu, "Sokakta kimi görsem, bu tarz bir film yapmamı istedi. Sonunda ’Hadi bakalım, yapalım’ deyip işe giriştim" diyor.

Uzun bir aradan sonra "Kuzey Rüzgarı" dizisiyle ekrana döndünüz. Projeden biraz söz eder misiniz?

- Dümdüz bir hikaye ele alırsınız; mesela bir adamla bir kızın aşkı... Konu onların çevresinde akar gider. Ama bu dizi öyle değil. Büyük sahnelere gebe ve sözünü ettiğim o sahnelerin birtakım teknik zorlukları var. Dizi kalitesi Türkiye’de çok üst çizgilere tırmandı. Artık bunun altına düşülemez. Düştüğünüz zaman da izleyicide bir burukluk olur. İşte biz o çizgiyi zorlamaya çalışıyoruz. Estetik ve görsel yanı çok konuşulacak, bundan eminim.

"Kuzey Rüzgarı" son dönemde çekilen töre ve aşiret dizilerinden de çok farklı...

- Bence sözünü ettiğiniz o diziler, bir akımdır. Dünyada da görülür bunun örneği... Belli bir dönem belli türde projeler arka arkaya gelir. Sonra modası geçer. Biz ise bildiğimiz hikayeleri farklı bir gözle, farklı bir estetikle anlatabilme kaygısı taşıyoruz. Deneyimli bir yönetmenle çalışıyoruz. Kendisi prodüksiyonda hiçbir şeyi esirgemeyeceğini söyledi.

Gelelim canlandırdığınız kabadayı karakterine...

- Yarattığım karakter zaten bana hiç yabancı değil. Ben bu karakterin benzerlerini sinemada birçok kez canlandırdım. Dolayısıyla dizide anlatılan dünyayı, bu dünyanın insanlarını, mahallenin ya da şehrin kabadayılarını çok iyi bilirim. Haksızlıklara başkaldıran, herkesin sığındığı, sözünün saygıyla karşılanıp uygulandığı karakterlerdir bunlar... Tanrının gönderdiği bir misyon üstlenmiş gibidirler...

Teklife "evet" deme nedeniniz neydi? Senaryo mu çok hoşunuza gitti yoksa "kabadayı"yı oynamayı mı özlediniz?

- Böyle bir projede geniş bir kadro çalışır, büyük bir prodüksiyon söz konusudur. Dolayısıyla güvenilir bir ekip olması çok önemlidir. "Kuzey Rüzgarı"nda ben hem ekibe hem de senaryoya inandım. Ayrıca bana yeniden böyle bir karakteri canlandırmam için çok talep geldi. Sokakta kimi görsem, bu tarz bir film yapmamı istedi. Gelen e-mail’ler de o yöndeydi. Sonunda "Hadi bakalım, yapalım" dedim. Üstün bir gayretle çalışıyoruz. Görevimizi yapıp, sunacağız. Takdir halkın, izleyenin... Büyük emek harcıyoruz, Allah utandırmasın.

Kadir İnanır hayranları bu diziyi izlerken şaşırmayacak, karakterinizi (Kuzey Taşova) yadırgamayacak yani...

- Çok şaşıracaklarını sanmıyorum. Umarım severler ve herkes emeğinin karşılığını alır.

Hürriyet / Kelebek

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Kadir İnanır neden öldürüldü bu diziyi ayakta tutan isimdi ve böle mert karakterin dizide hiçte hoş olmayan bi biçimde ölmesi yakışmadı Bu dizinin adı KUZEY RÜZGARLARI bu isme bu ölüm yakışmadı bence Kadir İNANIR geri dönmeli zaten dizinin agırlıgını en iyi yansıtan isim. Oktay KAYNARCA mükemmel oynuyo ama bu dizide tamamıyla aşk adamı olmuş yani pek agırlıgı yok KADİR İNANIR geri dönsün