Eşref Saati

EŞREF SAATİ İKİ KABADAYI ARASINDA YAŞANAN EZELİ DOSTLUK VE EBEDİ REKABETİN HİKAYESİ…

Sarı Eşref ve Kara Eşref
aynı mahallede büyümüş iki çocukluk arkadaşıdır. Yanında yetiştikleri son Osmanlı kabadayılarından Alemdar Ağa, hayata gözlerini yumarken, himayesindeki mahalleyi ve kabadayılık makamını Eşref’e bıraktığını söylemiş, ama hangi Eşref olduğunu söylemeye nefesi yetmemiştir.

Sarı Eşref ve Kara Eşref’in “ağam bana el verdi” iddiası o gün başlamış, gel zaman git zaman bu iddia Eşrefleri ebedi birer rakip haline getirmiştir.

Birbirlerinin hem can dostu olan hem de ebedi rakibi haline gelen Sarı Eşref ve Kara Eşref’in bu galibi olmayan mücadelesine bütün mahalleli ortak olmuş,
hele ki dengeci yamaklar Hayati ve Sebati bu mücadeleden helak da olmuştur.

Eşreflerin rekabetinde uzlaşmanın tek adresi, Alemdar Ağa’dan yadigar olan mahalle terzisi Yadigar Baba’dır.

Yürek yakan bu iki mert adamın gönülleri de boş değildir elbet. Kader yapacağından geri durmamış, Eşrefleri birbirlerinin bacılarına sevdalamıştır. Kara Eşref’in kardeşi Reyhan Sarı Eşref’e, Sarı Eşref’in kardeşi Ceylan da Kara Eşref’e gönlünü kaptırmıştır. Eşrefler birbirlerine olan inatlarından, sevdalarını da vuslatsız yaşamaktadırlar.

Ceylan ve Reyhan, Hayati ve Sebati’nin annesi Şadiye’nin de desteğiyle, Eşreflerine kavuşmak için planlar kurdukça, işler daha da sarpa saracaktır.

Mahalleye yeni taşınan ve bütün erkeklerin aklını çelen Truva Feraye de Eşreflere göz koyunca, ortalık iyice şenlenecektir.


KARA EŞREF (YAVUZ BİNGÖL)
Son Osmanlı kabadayılarından Alemdar Ağa’nın elinde büyüyen Kara Eşref, geleneğin kendisi tarafından sürdürüldüğüne, Alemdar Ağa’nın halefi olduğuna inanmaktadır. Mahallenin hamisi olma konusunda can dostu Sarı Eşref’le amansız bir rekabet içindedir. Sevdalısı Ceylan ise hem can dostu hem de ezeli rakibi olan Sarı Eşref’in kız kardeşidir.



SARI EŞREF (YETKİN DİKİNCİLER)
Son Osmanlı kabadayılarından Alemdar Ağa’nın elinde büyüyen Sarı Eşref, geleneğin kendisi tarafından sürdürüldüğüne, Alemdar Ağa’nın halefi olduğuna inanmaktadır. Mahallenin hamisi olma konusunda can dostu Kara Eşref’le amansız bir rekabet içindedir. Sevdalısı Reyhan ise hem can dostu hem de ezeli rakibi olan Kara Eşref’in kız kardeşidir.



REYHAN (ÖZGE BORAK ŞAKRAK)
Kara Eşref’in kız kardeşi olan Reyhan, abisinin hem can dostu hem de can düşmanı olan Sarı Eşref ile kavuşacağı günün hayali ile yaşamaktadır.



CEYLAN (YAĞMUR KAŞİFOĞLU)
Sarı Eşref’in kız kardeşi olan Ceylan, abisinin hem can dostu hem de can düşmanı olan Kara Eşref ile kavuşacağı günün hayali ile yaşamaktadır.



YADİGAR (AHMET UĞURLU)
Eşreflere Alemdar Ağa’dan yadigar kalan Yadigar Baba, bu iki inatçı kabadayıya söz geçirebilen tek kişidir. Yadigar baba mahallenin terziliğini de yapmaktadır. Eşreflerin yamakları Hayati ve Sebati’nin dul annesi Şadiye ile aralarındaki amansız çatışmanın altında, kavuşması olmayan kara bir sevda yatmaktadır.



ŞADİYE (BİLGE ŞEN)
Eşreflerin yamakları Hayati ve Sebati’nin annesi olan Şadiye, mahallenin de çok bilen fettan ablasıdır. Eşreflerin kız kardeşleri Reyhan ve Ceylan da onun elinde büyümüştür ve hala ondan akıl almaktadırlar. Şadiye’nin Yadigar Baba’ya karşı huysuzluğunun altında, bir türlü kabul etmek istemediği beğenisi yatmaktadır.



HAYATİ (SERKAN ERCAN)
Kara Eşref’in yamağı, Şadiye’nin oğlu, Sebati’nin kardeşidir. Kara Eşref’in mahalleyi himaye etmek için kurduğu düzenin temel taşıdır.



SEBATİ (ALİ ATAY)
Sarı Eşref’in yamağı, Şadiye’nin oğlu, Hayati’nin kardeşidir. Sarı Eşref’in mahalleyi himaye etmek için kurduğu düzenin temel taşıdır.



ALEMDAR AĞA (İZZET ALTINMEŞE)
Kara Eşref ve Sarı Eşref’i yetiştiren Alemdar Ağa, dürüstlüğü, mertliği ve adaleti ile herkesin saygı gösterdiği bir eski zaman kabadayısıdır. Alemdar Mahallesi’ni korurken can veren Alemdar Ağa’nın halefinin kim olacağı, Sarı Eşref ve Kara Eşref arasındaki amansız mücadelenin temelini atmıştır.



GÜRBÜZ (VOLKAN DEMİROK)
Yadigar Baba’nın terzi çırağı Gürbüz, büyük hayallerinin peşinde koşan tatlı dilli bir gençtir. Hayali ise ne Eşref ağabeyleri gibi kabadayılık ne de ustası Yadigar baba gibi terziliktir. Gürbüzün hayali ünlü bir modacı olmaktır.

Hiç yorum yok: